Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o balíček knih Líza a spol.

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
il

Ode dneška vyhlašujeme novou soutěž o balíček knih pro mladé čtenáře, který do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. Kdo si oblíbil Lízina dobrodružství, má možnost vyhrát 5. a 6. díl série Líza a spol. - Napínavý závod a Hlavní role. Takže neváhejte a zapojte se do soutěže. Stačí, když správně zodpovíte tři soutěžní otázky, a při troše štěstí při losování může být balíček knih právě váš.

 

 


Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Fragment




Cena v soutěži:

balíček knih Líza a spol.


Líza a spol. - Napínavý závod

 

kniha


Líziny kamarádky Rebeka, Kiki, Kája a Benta našly svůj domov v jezdeckém internátě na zámku Rosenberg, ve kterém se všechno točí kolem toho, co je jim nejdražší: jejich koní!
Klukům na internátu pořádně zamotá hlavu nová spolužačka z Francie. Rebece, Kiki, Káje a Bentě to připadá naprosto směšné. Když si ale tu Francouzku do svého závodního týmu vyberou Patrik s Danielem, holky to berou jako výzvu. Stávají se z nich soupeřky v závodě o vítězný pohár – a nejen o něj.
Pátý díl navazuje na předchozí tituly z řady Líza a spol. – Nový kluk, Nebezpečný útěk, Záhadný jezdec a Krásné hříbě.



Líza a spol. - Hlavní role

 

kniha

Líziny kamarádky Rebeka, Kiki, Kája a Benta našly svůj domov v jezdeckém internátě na zámku Rosenberg, ve kterém se všechno točí kolem toho, co je jim nejdražší: jejich koní!
Obyvatele internátu čeká neuvěřitelné dobrodružství – právě zde má totiž proběhnout natáčení dalšího dílu úspěšného seriálu. Všechno je nohama vzhůru – Kiki se zamiluje do hlavního představitele, Benta zaujme štáb svým skokem do řeky a všichni obyvatelé žijí jen touto událostí. Setká se Kiki se svým idolem? Stane se z některé z dívek seriálová hvězda?
Šestý díl navazuje na předchozí tituly z řady Líza a spol.


Soutěžní otázky:


1. Kdo je autorem série Líza a spol.?

2. Jak se jmenují čtyři Líziny kamarádky?

3. Kdo přeložil do češtiny všechny knihy ze série Líza a spol.?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Fragment.


Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 9. 4. 2013.

Soutěž byla ukončena. Balíček knih vyhrává Patricie Lexová. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení