Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o balíček dvou knih Zimní královna a Písky času

1 1 1 1 1 (1 hlas)
il

Ode dneška soutěžíme o balíček dvou knih dvou českých autorů, které pro vás věnovalo nakladatelství Alpress. Autorem knihu Písky času je Karel Cubeca a druhou knihu Zimní královna napsala Hana Whitton. Pokud chcete knížky vyhrát, zodpovězte správně tři soutěžní otázky, a budete-li vylosováni, knihy budou vaše.




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Alpress



logo


Cena v soutěži:

1x balíček dvou knih Písky času a Zimní královna


Písky času

kniha

 


Kolem Gala Irvinga začnou jako supi kroužit lidé z Pentagonu, z ruských tajných služeb a dalších nepřátelských organizací, kteří chtějí využít jeho mimořádné schopnosti. To pro Gala není podstatné, je posedlý jedinou touhou – zjistit víc o svém otci. Právě někde v Austrálii hluboko v písku na něho čeká cosi zvláštního, co i pro něho bude těžké pochopit. Karel Cubeca, autor, který ve svém novém románu pro muže, nikoho nenechá na pochybách, že je mistrem slova a že se zařadil mezi významné české spisovatele.


Zimní královna

kniha

 

Krásná, bystrá, vzdělaná a ohnivá Alžběta Stuartovna, jediná dcera krále Jakuba I., hrála již od útlého věku stěžejní roli v diplomatické hře svých rodičů, kteří ji chtěli výhodně provdat, aby tak zajistili britskému impériu ještě výhodnější mocenské postavení. Volba padla na Fridricha Falckého, kterému bude zanedlouho nabídnuta česká koruna. Nespoutaná Alžběta však touží nalézt skutečnou životní lásku. Bude jí příští manžel pevnou oporou v nesnázích, které ji čekají, stejně jako laskavým přítelem a věrným druhem?


Soutěžní otázky:


1. Jak se jmenuje hlavní postava románu Písky času?

2. Kdo se má stát manželem Alžběty Stuartovny v románu Zimní královna?

3. Jaké národnosti jsou autoři obou knih, o které soutěžíme?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Alpress.




Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 3. 8. 2013.

Soutěž byla ukončena. Knihy vyhrává Majka Kopečná. Gratulujeme.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení