Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o balíček knih

1 1 1 1 1 (3 hlasů)
il

Připravili jsem pro vás soutěž o balíček tří knih, které vydalo a do soutěže věnovalo nakladatelství Lucka Bohemia. Balíček knih může být váš, pokud správně zodpovíte tři soutěžní otázky a budete-li mít štěstí při losování.





Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Lucka Bohemia

logo



Cena v soutěži:

1x balíček knih (Ceny, Ukradená, Medojedky)



kniha

 

Příběh lásky i zrady, úspěchů a proher, života i smrti nás zavádí do elitního prostředí špičkových lékařů a vědců. Přibližuje nám osudy tří protagonistů, ve svém oboru ojedinělých osobností, jejichž životní peripetie se navzájem prolínají. Adam Coopersmith, vynikající gynekolog, který se proslaví objevem v  léčbě neplodnosti, se po citově nenaplněném manželství s ambiciózní právničkou vášnivě zamiluje do své pacientky. Konečně nachází smysl života, ale jeho štěstí netrvá dlouho. Zcela nečekaně se ocitá tváří v tvář nevyléčitelné chorobě… Sandy Raven, geniální badatel v oblasti genetického inženýrství, stane na prahu fantastického objevu, ale vzápětí prožije krutou zradu, jež poznamená i jeho rodinný život. Zvolí lež a přetvářku, nebo vymění vysněný ráj za jiné, reálnější hodnoty? A Isabela da Costaová, všemi považovaná za „zázračné dítě“, získá už na prahu dospělosti věhlas světově známé fyzičky, pro niž není problém vyvrátit dosud všeobecně platné přírodní zákony.V soukromí se ale musí rozhodnout mezi otcem, který jí razil cestu k vrcholu, a mladým mužem, jenž drží klíč k jejímu štěstí. Šokující poznání doslova rozmetá Isabelin vnitřní svět a ohrozí její zdraví… Všichni tři na své výpravě za tajemstvím přírody a vesmíru neochvějně směřují k získání mety nejvyšší- Nobelově ceně. Ne všichni se jí  však dočkají.



kniha

Skutečný příběh, který čtenářům připomene známý bestseller Bez dcerky neodejdu.
Uprostřed jednoho z nejhorších konfliktů syrské historie byla Louise Monaghanová donucena překročit bedlivě střeženou hranici země, aby zachránila svou šestiletou dcerku. Malou May totiž unesl vlastní otec. Louise se poznala s otcem své dcery na Kypru. Dostala se do jeho područí, chovala se jako podřízená týraná manželka, ale nechtěla ho připravovat o vlastní dítě. To ještě netušila, že Mustafa její vstřícnosti zneužije a malou May násilím odvleče do Sýrie. Louise se snažila hledat pomoc u kyperské vlády a jako irská občanka také u irských úřadů. Nikdo nemohl nic dělat. Proto se vydala zachránit svou dceru sama. Netušila, do jak otřesných podmínek se dostane. Jednoho dne se Louise podařilo využít situace a s malou May uprchnout. Po nebezpečném a náročném putování se dostaly do Libanonu a byly konečně zachráněny.

 

kniha

Dvaačtyřicetiletý Alec Barr je na vrcholu své slávy. Úspěšný, uznávaný novinář a spisovatel dosáhl všeho, po čem kdy jako chudý student toužil. Má bohatou, půvabnou ženu Amelii, exkluzivní byt v New Yorku, žije si nad poměry. Jeho reportáže a knihy jsou žádané a společnost od něho vyžaduje nové a nové nápady. S blahobytem však vzrůstají i nároky. Z Aleca se postupně stává rutinovaný píšící stroj, který se prostě nesmí zastavit. A tak se Alec jednoho dne vzbouří a odejde z domova. Prožije bouřlivou milostnou avantýru - ale co dál? Nový způsob života - a ženy v něm - rušivě zasahuje do jeho práce i soukromí. Ztrácí soustředění a nemůže psát. Během dalších let se s tímto rozporem neustále potýká. Touží po volnosti, po svobodě bohéma. Hledá ji v nočních barech, při svých milostných "výbojích", odjíždí do Afriky, jistou svobodu nachází paradoxně i v účasti ve válce. Při tom všem však cítí, že pro svou práci potřebuje především klid, jistotu a zázemí. Najde je?


Soutěžní otázky:


1. V kterém se roce narodil autor románu Ceny Erich Segal?

2. Kdo je autorem románu Ukradená?

3. Jaké je povolání hlavního hrdiny románu Medojedky?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Lucka Bohemia.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 24. listopadu 2013.

Soutěž byla ukončena. Balíček vyhrává Lada Skokanová. Gratulujeme.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení