Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o 3 balíčky knih: Madame Chic, Billie, Pařížská dieta

1 1 1 1 1 (3 hlasů)
il

Ode dneška soutěžíme o tři balíčky tří knih, které pro vás věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Každý balíček obsahuje tyto knihy: Madame Chic, Billie, Pařížská dieta. Jedna z výher můžete být vaše, pokud správně zodpovíte tři soutěžní otázky a budete-li mít štěstí při losování.

 




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Mladá frona

logo

Cena v soutěži:

3x balíček 3 knih

Madame Chic

 

kniha



Když Jennifer Scottová přijede studovat do Paříže a zabydlí se u své nové rodiny, vezme si Madame Chic mladou, šarmem nezasaženou Američanku do parády a postupně jí odhalí tajemství francouzského umění žít.Tato zkušenost změní Jennifer k nepoznání. Je francouzským životním stylem natolik okouzlena, že se o něj po svém návratu rozhodne podělit i s ostatními. Každá kapitola přináší kromě humorných příhod i užitečné rady a tipy, které Jennifer od Madame Chic pochytila. S úsměvem na rtech se mimo jiné dozvíte, jak si udržet postavu (a netrápit se hlady), jak se správně obléci (a nezahltit si skříň), jak svému vzhledu dodat potřebný "šmrnc"a ženskost (i bez spousty make-upu na obličeji), zkrátka jak si života po francouzsku užívat plnými doušky - třeba i u nás v Česku.


Billie

kniha

 


V novém románu Anny Gavaldy poznáváme nevšední příběh lásky dvou studentů, zdeptaných a uzavřených bytostí, kterým teprve vzájemné sdílení dětských traumat a trablů pomůže dospět. Ti dva se osudově setkají při Mussetově hře S láskou nejsou žádné žerty, kterou povinně hrají ve škole, a díky magickému působení divadla, kdy si mohou vzájemně jako postavy na jevišti říct, že jsou krásní, tomu nakonec začnou věřit. Hlavní hrdinka Billie nám o této proměně vypravuje. Nerespektuje žádná tabu, dotýká se ožehavých témat: bídy, prostituce, homosexuality, násilí, opuštěnosti… Vypráví syrovým, hovorovým jazykem, s náhlými zlomy, barvitými líčeními, hraje si se slovy, to všechno hlasem mladé vypravěčky, sice zdeptané životem, ale bojovné. Je to příběh lásky a přátelství, v němž se prolínají ušlechtilé city a předstíraná naivita…



Pařížská dieta

 

kniha



Pařížská dieta je založena na tom, že si jídlo musíme především vychutnat.
V této knize naleznete 325 snadných rychlých receptů, užitečné rady a praktické seznamy, které vám pomohou dosáhnout správné váhy a udržet si ji. Klíčem k úspěchu diety je, že si sami můžete přizpůsobit jídelníček a máte k dispozici rozmanité pokrmy, takže vás nic nenutí dietu vzdát. Občas můžete maličko zhřešit a dopřát si i čokoládu, těstoviny nebo víno - pod podmínkou, že to napravíte pomocí jednoduchého Plánu pro návrat k dietě. Se seznamem ekvivalentních potravin si budete moci upravit recepty podle svého, abyste nikdy nemuseli jíst jídlo, které vám nechutná. Díky přehledné nákupní strategii dr. Cohena a flexibilitě příznačné pro tuto dietu budete moci bez potíží pokračovat v hubnutí, dokud nedosáhnete svého váhového cíle, přičemž můžete za tři měsíce zhubnout až 13 kg. Dr. Cohen stanovil jasná pravidla pro začlenění diety do aktivního životního stylu, včetně tipů, jak správně zvolit jídlo při návštěvě restaurace. Vypracoval tak účinný návod, jak zhubnout a přitom si naplno užívat života.


Soutěžní otázky:


1. Kde žije autorka knihy Madame Chic Jennifer L. Scottová?

2. Jaké národnosti je spisovatelka Anna Gavalda, autorka románu Billie?

3. Jak se jmenuje autor knihy Pařížská dieta?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Mladá fronta.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 28. května 2014.

Soutěž byla ukončena. Balíčky vyhrávají 
Markéta Bártů, Ivona Mičulková a Sylva Probstová. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení