Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o audioknihu Zmizelá

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
il

Vydavatelství OneHotBook pro vás věnovalo audioknihu bestselleru Gillian Flynn Zmizelá. Zodpovězte správně tři soutěžní otázky, a pokud budete vylosováni, můžete se těšit na výhru v podobě CD.

 

 

 




Výhru do soutěže věnovalo vydavatelství:

OneHotBook


logo


Cena v soutěži:

1x audiokniha Zmizelá

 

audiokniha


Je-li žena zavražděna, nejpravděpodobnějším viníkem bývá zpravidla manžel. Jenže, co když dotyčná dáma prostě zmizela? Opuštěný byt vykazuje známky násilí, při důkladnějším ohledání však zanechané stopy nedávají valný smysl. Amy Dunnová se náhle ztratila v den pátého výročí své svatby a od té doby se pohřešuje. Její muž Nick zmizení nahlásí a nastalou situaci popisuje ze svého pohledu. Jeho perspektiva se střídá s kapitolami z Amyina deníku, které líčí vztah dvojice ode dne jejich seznámení. A jak se ukazuje, sympaťák Nick sice tvrdí, že své choti nic neudělal, jenže jejich manželství zřejmě nebylo tak idylické, jak se na první pohled zdálo.
První ránu šťastnému soužití zasadila finanční krize, která páreček publicistů připravila o práci. Přesun z dynamického New Yorku do ospalého městečka v Missoury pak zcela změnil jejich životní role. Ale dá se oběma vypravěčům zaměřeným na vlastní subjektivní prožívání věřit? Vždyť Nickova vlastní sestra o něm prý kdysi prohlásila: „Ty bys doslova lhal, podváděl, kradl a… klidně i vraždil, sakra, jen abys lidi přesvědčil, že seš hodnej kluk.“ A co Amy – vystudovaná psycholožka a autorka časopisových kvízů, živoucí předloha dětské hrdinky literární série pro mládež Úžasná Amy. Není její život hádankou podobnou těm, které dřív připravovala pro čtenářky ženských magazínů?



Soutěžní otázky:


1.  V kterém roce vyšla kniha Zmizelá (Gone girl) v USA?

2.  Jak se jmenuje knižní debut Gillian Flynn?

3. Uveďte křestní jména dvou hlavních postav románu Zmizelá, manželů Dunnových.


Inspiraci k odpovědím naleznete na FB stránkách vydavatelství OneHotBook.




Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 16. června 2014.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává Marcela Vaňková. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení