Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o knihu Robin

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
il

Internetové knihkupectví Knihcentrum pro vás do soutěže věnovalo knihu Robin, čtení pro celou rodinu. Správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a pokud budete vylosováni, kniha poputuje za vámi.

 

 






Výhru do soutěže věnovalo interenetové knihkupectví:

Knihcentrum

logo


Cena v soutěži:

1x kniha Robin

kniha



Titulní hrdina nejznámějšího románu Zdeny Frýbové Robin je hrubosrstý foxteriér.

Toto nevinně vyhlížející štěně mělo být strážcem idylické pohody a radosti u rodinného krbu. Všechno se však vyvinulo úplně jinak a roztomilý Robin doslova rozhýbe svou rodinu toulkami po Praze i útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor. A tak Robinova rodina proti své vůli začne žít úplně nový, nevšední život, kterým není vždycky nadšená. Vyprávění o Robinovi a jemu podřízené rodině se určitě bude líbit každému, kdo má rád humor a smích.

Román Robin je už po dvě desetiletí nezapomenutelný pro čtenáře, a jak se píše v knize, je nezapomenutelný také pro známé pejskaře, příbuzné a přátele Zdeny Frýbové, která k tomu dodává: "Je nezapomenutelný i pro mne, tak jako pro ženu bývá nostalgicky nezapomenutelný muž, který jí z života učinil peklo." Humoristický román o foxteriéru Robinovi a jemu podřízené rodině, které se postaral o nevšední život a poskytl jí nezapomenutelné zážitky.




Soutěžní otázky:


1. Kdo je autorem knihy Robin, o kterou ode dneška soutěžíme?

2. Uveďte jméno autora ilustrací knihy Robin?

3. Kdo je Robin, hrdina stejnojmenné knihy?



Odpovědi na otázky naleznete na stránkách internetového knihkupectví Knihcentrum.


Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 29. července 2014.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává 
Jana Mokrášová. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení