Soutěže: Ukončené soutěže

Velká prázdninová soutěž - 2

1 1 1 1 1 (4 hlasů)
il

Zúčastněte se naší Velké prázdninové soutěže, do níž výhry věnovalo brněnské nakladatelství Host. Správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a pokud se na vás usměje štěstí při závěrečném losování, jeden z knižních balíčků bude váš.

 

 




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Host



logo

 


Cena v soutěži:

3x balíček 3 knih


Caitlin Moranová: Jak být ženou



kniha


1913 - Sufražetka se vrhá pod kopyta králova koně.

1970 - Feministky berou útokem Miss World v Londýně.

2011 - Caitlin Moranová přichází a ptá se, proč jsou kalhotky stále menší a menší.

Nikdy dříve nebylo lepší být ženou. Máme volební právo, antikoncepci a od roku 1727 nás neupalují jako čarodějnice. Ale pořád ještě zbývá položit pár rýpavých otázek… Proč se od nás čeká, že budeme vyholené? Měly bychom chodit na botox? Opravdu nás muži vskrytu nenávidí? Jak máme říkat své vagině? Proč nošení podprsenky bolí? Proč se nás všichni ptají, kdy už budeme mít dítě?

Kniha Caitlin Moranové je famózní one-woman show, v níž autorka nestydatě vtipným způsobem deklasuje veškeré nároky, jež na moderní ženu klade společnost. Vážná zamyšlení nad náměty jako dospívání, práce či mateřství střídá neméně moudré glosování témat jako striptýzové kluby, celebrity nebo svatby. Caitlin Moranová zkrátka útočí na všechny zbytečnosti beroucí ženám drahocenný čas. Její kniha je nezbytným průvodcem současné ženy.


Grégoire Delacourt: Na první pohled

kniha

Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když vtom někdo zaklepe na dveře. V trenkách se šmouly jde otevřít a nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda, která byla v různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa.

On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v malém vesnickém domku v Pikardii. Ona je šestadvacetiletá slavná herečka, která se ocitla v nesnázích. Zdá se, že mezi nimi leží celý vesmír, ráno se však koná zázrak: Scarlett je stále u Arthura doma!

Prostý milostný příběh? Ne tak docela, tito hrdinové mají šrámy na duši, které se nedají tak snadno vyléčit: on v dětství ztratil sestru i otce a matka propadla alkoholu a posléze šílenství. Po ní touží miliony mužů, a přesto se cítí sama. Všechny dívky by se jí chtěly podobat, a přitom netuší, jak vnější vzhled dokáže ničit život. Být redukována na pouhý objekt touhy totiž může být velmi frustrující.

Grégoire Delacourt ve svém novém románu vypráví o křehkosti rodící se lásky a o tom, jakou moc mají slova: ta, která uzdravují, i ta, která ubližují. Pod slupkou zdánlivě přeslazeného románu jako z červené knihovny se skrývá příběh o povrchnosti vnímání zevnějšku, o diktatuře krásy, o osamělosti a hledání lásky.



Monika Peetzová: Sedm dní bez

kniha



Úterní ženy se odjíždějí postit. Pět rozdílných přítelkyň má společný cíl. Heslo dne zní: zpomalit, pročistit se, zhubnout. Na svůj každoroční výlet se vydávají do osaměle ležícího hradního hotelu Achenkirch. Čeká je sedm dní bez rozptylování. Bez telefonu a internetu, bez mužů a rodinných povinností, bez pracovních závazků. Ale bohužel i sedm dní bez jídla. Teoreticky.

Mučivý hlad, přísná pravidla a problémy z domova, jež si přivezly s sebou, ohrožují úspěch terapie. Místo relaxace dochází k nedorozuměním, hádkám a bezesným nocím. Ovšem před nejtěžší zkouškou stojí Eva. Za masivní hradní zdi se vydává hledat svého neznámého otce. Zjistí, že některá tajemství by raději neměla nikdy vyjít na světlo…




Soutěžní otázky:


1. Jak se jmenuje prvotina Caitlin Moranové z roku 1992 v originále?

2. V kterém roce vyšel ve Francii román Na první pohled, jehož autorem je Grégoire Delacourt?

3. Kolikáté narozeniny letos slaví spisovatelka Monika Peetzová?



Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Host.

 


Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 4. srpna 2014.

Soutěž byla ukončena. Balíček knih vyhrávají 
Jana Kovářová, Sylva Tobiášová a Vítězslava Urbanová. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení