Soutěže: Ukončené soutěže

Velká vánoční soutěž 4

1 1 1 1 1 (7 hlasů)
il

Zúčastněte se naší Velké vánoční soutěže, do níž věnovalo výhry brněnské nakladatelství Host. Správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a pokud se na vás usměje štěstí při závěrečném losování, jeden z knižních balíčků poputuje až k vám.

 

 




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Host

logo



Cena v soutěži:

3x balíček 3 knih


Procitnutí slečny Primové

kniha

 


Slečna Prudencie Primová, nezávislá, jemná a velmi vzdělaná žena, se nechá zlákat působivým inzerátem v novinách a přichází za prací do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá.

Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu inteligentního, kultivovaného a hloubavého „muže z křesla“. Překvapivý životní styl obyvatel městečka nejprve vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti žijící v jeho domě, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy i nejhlubší přesvědčení.

Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády k vlivům moderního světa. Je to román plný zajímavých rozhovorů a diskusí, paradoxů, výjimečných žen a mužů, knih, žárlivosti, lásky, květin, výtečných zákusků a dobrého jídla.





Příspěvek k dějinám radosti

kniha

 


Sebevražda bohatého postaršího muže se brzy ukáže jako nepravděpodobná. Vnímavý Policista neúnavně pátrá po skutečných důvodech té podivné smrti, jež ho dovedou k tajemnému domu pod Petřínem. Záhad a motivů přibývá stejně jako hodin strávených s mladou Vdovou. Hlavními postavami jsou ale tři, možná čtyři ženy, vzdělané, smělé a oddané vyšší spravedlnosti, podle níž oběť a viník ztrácejí svou původní dualitu. A v echu doráží palčivá otázka: kolik nás ještě čeká násilí a válek, než všechno to neštěstí člověka konečně polidští? Autorčin groteskní román valící se jako láva však také promlouvá o potřebě doteků, neboť „těla nelžou a jejich paměť neklame“. A roli přímo tažnou mají v knize svobodné bytosti, pro něž je laskavost mocnější než zákony vládců — švitořivé vlaštovky.



Zásnuby


kniha

 

V roce 1947 vytvořila mladá reklamní textařka Mary Frances Geretyová v kampani pro firmu De Beers slogan, který časopis Advertising Age později nazval sloganem století: „Diamanty jsou věčné“.

Životní příběh Mary Frances Geretyové a diamantů jako symbolu zásnub a lásky spojuje osudy čtyř zcela odlišných partnerských vztahů.

Evelyn je za svého manžela provdaná čtyřicet let — čtyři desetiletí uplynula od doby, kdy jí z prstu stáhl její první zásnubní prsten a navlékl místo něj svůj. Delphine zažila obě tváře lásky — vznášení se v překrásných, radostných výšinách svádění i dopad hořké, nenávistné zloby, když je po všem. James je záchranář, který tvrdě pracuje, aby uživil svou milovanou Sheilu a rodinu, a přitom dobře ví, že si Sheila mohla najít někoho lepšího. Kate, spokojeně žijící po boku svého partnera Dana, už zažila všechny možné svatby a zařekla se, že ona se nikdy nevdá. Životy těchto postav se ubírají svými cestami k překvapivému rozuzlení.

Zásnuby jsou bohatý a mnohavrstevnatý román, který překlenuje dvacáté století a zasahuje i do století jednadvacátého. Zachycuje čtyři jedinečné partnerské vztahy a spojuje je příběhem o tom, jak začaly diamanty postupně symbolizovat naše nejhlubší naděje na věčnou lásku.

 


Soutěžní otázky:


1. Jak se jmenuje celým jménem slečna Primová?

2. Uveďte autora knihy Příspěvek k dějinám radosti?

3. Jaké národnosti je autorka knihy Zásnuby?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Host.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 11. ledna 2014.

Soutěž byla ukončena. Balíčky knih vyhrávají Kristýna Kopřivová, Violeta Russová a Klára Ryšková. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení