Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o knihu Jíst zvířata

1 1 1 1 1 (4 hlasů)
il

Ode dneška soutěžíme o knihu z nakladatelství Dokořán Jíst zvířata. Zodpovězte správně na tři soutěžní otázky, a pokud budete vylosováni, kniha bude vaše.

 

 





Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:


Dokořán

logo



Cena v soutěži:

1x kniha Jíst zvířata

kniha

 


Jonathan Safran Foer velkou část svého života neustále kolísal mezi vegetariánstvím a konzumací masa. Zlomové pro něj bylo období po narození syna. Tehdy se snažil vypátrat co nejvíce informací o tom, jak to chodí v masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím bude své dítě živit. V knize Jíst zvířata autor objektivně popisuje, co během svého čtyřletého výzkumu zjistil, viděl a zažil. Neagituje, předkládá fakta, se kterými se každý čtenář musí vypořádat sám. Pečlivě shromažďované údaje prokládá svými úvahami, poutavými vyprávěními a reportážemi, autentickými výpověďmi velko- i malochovatelů a pracovníků na jatkách. Foerovi se podařilo napsat strhující příběh a zároveň toto vážné téma zpracovat citlivě a s nadhledem. Chvílemi budete trnout hrůzou, chvílemi se nahlas smát - a také budete moci po celou dobu obdivovat autorův osobitý smysl pro humor a napjatě čekat, co přijde dál?


Soutěžní otázky:


1. Ve kterém orce se narodil autor knihy Jíst zvířata Jonathan Safran Foer?

2. Kdo je autorem překladu knihy Jíst zvířata do češtiny?

3. Jak zní původní anglický název knihy Jíst zvířata?



Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Dokořán.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do  30. července 2015.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává Naděžda Štěpánková. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení