Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o knihu Dívka v pavoučí síti

1 1 1 1 1 (4 hlasů)
il

Milénium počtvrté! Ode dneška soutěžíme o knihu, kterou nedávno vydalo nakladatelství Host. Pokud správně zodpovíte na tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, kniha Dívka v pavoučí síti bude vaše.

 




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:


Host

logo



Cena v soutěži:

1x kniha Dívka v pavoučí síti

kniha

 


Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu.

Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání.

Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.

Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Autor původní série Milénium Stieg Larsson bohužel zemřel nedlouho před vydáním Mužů, kteří nenávidí ženy a obrovského úspěchu svého díla se již nedočkal. První díl byl publikován ve Švédsku v roce 2005 a zanedlouho se stal celosvětovým fenoménem. Trilogie vyšla v padesáti zemích světa a prodalo se jí přes osmdesát milionů výtisků, z toho jen v České republice přes čtyři sta tisíc. Milénium se dočkalo i úspěšných filmových zpracování — amerického a švédského. Příběh tajemné punkerky a nepřekonatelné hackerky Lisbeth Salanderové a investigativního novináře Mikaela Blomkvista nepřestává fascinovat fanoušky po celém světě. Především v Lisbeth Salanderové stvořil Stieg Larsson úplně nový typ hrdinky, která změnila moderní kriminální literaturu a stala se jednou z nejvýraznějších popkulturních ikon naší doby.


Soutěžní otázky:


1. Uveďte autora prvních tří dílů série Milénium.

2. Jak se jmenují dva hlavní protagonisté knihy Dívka v pavoučí síti?

3. David Lagercrantz je také autorem "bestsellerového životopisu" úspěšného švédského sportovce. Jak se tato kniha jmenuje?



Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Host.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 25. září 2015.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává 
Pavla Jaklová. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení