Soutěže: Ukončené soutěže

Vánoční speciál 3: Soutěž o 2 balíčky detektivek

1 1 1 1 1 (9 hlasů)
il

Zúčastněte se našeho třetího dílu Vánočního speciálu, do něhož výhry věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. Správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a pokud se na vás usměje štěstí při závěrečném losování, jeden z knižních balíčků poputuje až k vám.




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:


Kniha Zlín

logo



Cena v soutěži:

2x balíček detektivek

Jo Nesbø - Půlnoční slunce
Nelson DeMille - Panter
Dan T. Sehlberg - Sinón

il



Půlnoční slunce

 

kniha

Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.



Panter

kniha


Agent elitní protiteroristické jednotky John Corey se svou manželkou, vyšetřovatelkou FBI Kate Mayfieldovou, jsou vysláni do jemenského Saná, jednoho z nejnebezpečnějších míst na Středním Východě, aby společně s malým týmem spolupracovníků dopadli jednoho z hlavních organizátorů bombového útoku na americkou válečnou loď Cole, vysoce postaveného představitele al-Káidy, který vystupuje pod přezdívkou Panter.

Nepolapitelný a nemilosrdný Panter má na svědomí řadu teroristických útoků a vražd a vláda Spojených států amerických je rozhodnutá dostat ho za každou cenu. John s Kate vstoupili do rozehrané hry, a tak neznají její pravidla, protihráče ani aktuální skóre. Vědí však, že jejich úkol je mnohem složitější, než se na první pohled zdá, a že z lovců se může snadno stát kořist.




Sinón

kniha


Několik pacientů stockholmské nemocnice je v kritickém stavu. Nakazili se dosud neznámým, ale velmi zákeřným virem nazvaným NCoLV. Jedinou osobou, která se z nákazy uzdravila, je Hanna, manželka profesora informatiky Erika Söderqvista. Na vývoji vakcíny proti viru pracuje soukromá farmaceutická laboratoř z Uppsaly, která si k výzkumu vyžádala větší množství Hanniny krve. Její muž je však opatrný, laboratoř právě koupila neznámá zahraniční společnost.

Akim Katz, jehož krycí jméno je Sinón, sedí v izraelském vězení. Než byl odhalen jako špion Hizballáhu, zastával dlouhé roky funkci nejbližšího poradce izraelského premiéra. Jeho spojenci však mají v úmyslu ho ze zajetí vysvobodit, protože mu chtějí svěřit uskutečnění velkolepého plánu pomsty, jejíž součástí je i uppsalská laboratoř. Ocitne se svět na pokraji zhoubné pandemie?

Eric Söderqvist bude ve volném pokračování Sehlbergova bestselleru Mona opět potřebovat pomoc agentky Mosadu Ráchel Papové. Jaký je však pravý důvod její nečekané návštěvy ve Švédsku?



Soutěžní otázky:


1. V kterém roce se narodil autor knihy Půlnoční slunce?

2. Jak se jmenuje první román (1978) autora knihy Panter?

3. Jaké národnosti je autor knihy Sinón?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Kniha Zlín.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 5. prosince 2015.

Soutěž byla ukončena. Balíček detektivek vyhrávají Markéta Heinrichová a Alena Povýšilová.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení