Soutěže: Ukončené soutěže

Vánoční speciál 7: Soutěž o balíček knih pro děti a mládež

1 1 1 1 1 (5 hlasů)
il

Zúčastněte se našeho sedmého dílu Vánočního speciálu, do něhož výhry věnovalo nakladatelství Paseka. Správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a pokud se na vás usměje štěstí při závěrečném losování, balíček poputuje za vámi.

 




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Paseka

logo



Cena v soutěži:

1x balíček knih pro děti


Úsměv
Jelita
Rádio hlásí
Hlemýžď Čilišnek


Úsměv

kniha


Raina je obyčejná holka s obyčejnými problémy. Tedy do okamžiku, kdy následkem pádu přijde o - přední zuby! Takový úraz by dal pěkně zabrat každému, ovšem v případě dospívající teenagerky se chybějící chrup rovná naprosté tragédii. Chudák Raina si musí projít strašidelnou cestu po dentistických ordinacích, šperkovanou nejroztodivnějšími zubními náhradami, chirurgickými zákroky, rovnátky a obličejovými postroji. Kamarádky nemají pro její novou vizáž moc pochopení, ale co teprve tomu řeknou kluci! Citlivý i humorný grafický román Úsměv, založený na skutečné životní zkušenosti autorky, patří k tomu nejlepšímu, co může současná komiksová tvorba dospívajícím čtenářům a čtenářkám nabídnout. Získal mimo jiné Eisnerovu cenu, tedy "komiksového Oscara", a ocitl se na samém vrcholu žebříčku bestsellerů deníku New York Times.



Jelita

kniha

 

Čtyři pubertální kamarádi si užívají všeho, co zvláštní věk mezi dětstvím a dospělostí nabízí: prvních lásek, prvního sexu, prvně vydělaných peněz, hloupých učitelů, fakt hodně trapných situací, tajného pěstování marihuany, krvežíznivých piraní, mrtvol ve škole či podivných mimozemšťanů. Nechybí romantika, napětí, odvážné scény, a hlavně hromady a hromady humoru. Kultovní komiks z časopisu Bravo konečně v souborném vydání! Doplněno bonusovými materiály v podobě nikdy nevydané epizody nebo unikátního pohledu do tvůrčí dílny Jak se kreslí Jelita. "Dan Černý patří k těm výjimečným lidem, kteří si sami umí dobrý příběh napsat a pak ho také virtuózně kresebně zpracovat." Tomáš Prokůpek


Rádio hlásí

kniha


Známý český kreslíř poprvé připravil autorskou knihu pro děti. Dočtete se v ní třeba, jak v Brně leze po ulici mrně, jak se Mona Lisa bojí, že je padělaná, a jak je možné odsmradit tchoře. Vtipné, veselé a výstižné básničky na rozmanitá témata - lidé, zvířata, města - s obrázky nakreslenými nezaměnitelným autorovým stylem si budou moci vedle rodičů vychutnat i ti nejmenší.



Hlemýžď Čilišnek

kniha


Básničky autora slavných Lichožroutů si díky vtipu, hravosti a humoru oblíbí zejména děti mladšího školního věku, jimž především je knížka určena. Verše s pravidelným rýmem a rytmem, které se dají snadno zapamatovat, však potěší každého bez ohledu na věk. Přečtete si, jak Řehoř chytá úhoře, co se honí v sloní hlavě, proč nesmí zarděnka do školy a další veselé veršíky. Knihu doprovázejí obrázky Jiřího Šalamouna, snad nejvýznamnějšího českého ilustrátora druhé poloviny 20. století.



Soutěžní otázky:


1. Jak zní podtitul komiksu Jelita?

2. Kdo je autorem ilustrací knihy Rádio hlásí?

3. Jak se jmenuje kniha, která Pavlu Šrutovi vyšla v nakladatelství Paseka v roce 2008?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Paseka.


Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 10. prosince 2015.

Soutěž byla ukončena. Balíček knih vyhrává 
Kristýna Šimková. Gratulujeme!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení