Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěže: František Emmert – Atentát na Heydricha

1 1 1 1 1 (4 hlasů)
dar

Nakladatelství CPress pro vás do soutěže věnovalo knihu Atentát na Heydricha. Pokud správně zodpovíte tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, kniha bude vaše.

 

 

 

 

Výhru do soutěže věnovalo:

nakladatelství CPress

 

logo CPress v jpg 

 

 

Cena v soutěži: 

kniha Atentát na Heydricha 

 

 

AtentatNaHeydricha2 

 

Unikátní publikace mapující pozadí i průběh jednoho z nejvýznamějších činů protiněmeckého odboje. Seznamte se s podrobnostmi celé akce i s tím, co jí předcházelo u nás i v zahraničí a vezměte do ruky dobové faksimilie dokumentů, které se k atentátu bezprostředně vážou.

29. prosince 1941 vyskakují nad územím protektorátu Čechy a Morava skupiny Silver A, Silver B a Anthropoid, aby po dlouhých měsících, 27. května 1942, českoslovenští parašutisté Jozef Gabčík a Jan Kubiš, spáchali atentát na zastupujícího říšského protektora. Reinhard Heydrich po několika dnech umírá a ze strany německých okupantů následuje obrovská vlna teroru a represí. Zbytky mužů z československých výsadkových skupin končí svůj hrdinský boj v kryptě kostela svatého Cyrila a Metoděje. Jeden z nejvýznamnějších činů protiněmeckého odporu v rámci celé Evropy položil základy pro poválečné uznání předmnichovských hranic a zvýšil prestiž naší exilové vlády a československého domácího odboje.

Kniha z edice Muzeum české historie připomíná tento významný okamžik a podrobně mapuje všechny události od vytvoření výsadkových skupin v zahraničí až po vyhlazení obce Lidice. Přináší také mnoho dobových fotografií a unikátních dokumentů, které v knize naleznete v podobě přiložených faksimilií.

V knize naleznete:
•Desítky unikátních fotografií a přiložených dokumentů.
•Unikátní archivní materiály ze života našich vojáků v Anglii.
•Dobové noviny a německé nákresy.
•Veškeré informace o plánování a průběhu atentátu.

Přiložené materiály:
•Vánoční číslo novin z roku 1940 vydávaných našimi vojáky v Anglii.
•Upomínková pohlednice vydaná československými vojáky v Anglii při příležitosti návštěvy prezidenta Beneše.
•Pohlednice z Paddingtonu podepsaná Gabčíkem a Kubišem.
•Gabčíkova a Kubišova poslední vůle.
•Plánek demolice Lidic vypracovaný Říšskou pracovní službou.
•Bartošův pas.
•Frankova veřejná vyhláška.
•Úřední zápis z letu letadla, na jehož palubě byly skupiny Antropoid, Silver A a Silver B.
•Dobové noviny s informacemi o Heydrichově smrti.

 

 
Soutěžní otázky

1. Kdo je autorem unikátní publikace?

2. Kdy došlo k atentátu na R. Heydricha?

3. Jak se jmenovali českoslovenští parašutisté, kteří atentát spáchali?

 

Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství CPress.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázky; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 16. května 2016.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává Ivo Fučík. Gratulujeme!

 

Atentát na Heydricha
Autor František Emmert
Nakladatelství B4U Publishing
Místo vydání Brno
Rok vydání 2016
Vydání 2.
Počet stran 96
ISBN/EAN 9788026410003
Ediční řada -

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení