Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěže: Miguel de Cervantes – Persiles a Sigismunda

1 1 1 1 1 (4 hlasů)

Ode dneška soutěžíme o knihu Persiles a Sigismunda z nakladatelství Academia. Pokud správně zodpovíte tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, kniha bude vaše.




Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:


Academia

logo



Cena v soutěži:

1x kniha Persiles a Sigismunda

kniha

 


Klasika hispánské literatury Miguela de Cervantese (1547–1616) zná český čtenář již dlouho  z řady překladů Dona  Quijota nebo Příkladných novel a dramat. Poslední dílo, román Persiles a Sigismunda, kterého si sám autor cenil nejvíc, však dosud přeloženo nebylo. Místo přívlastku „severský“ by podtitulu možná více slušel výraz „evropský“. Román totiž líčí dobrodružné putování dvojice milenců ze severských zemí přes celou Evropu do Říma, přičemž hrdinové prožívají neuvěřitelná, občas až surreálná dobrodružství a na své cestě se setkávají s nejrůznějšími lidmi mnoha národností. Do románu s velice důmyslnou kompozicí a dobře připravenou  pointou  vložil Cervantes  s jemnou ironií i očividnou  láskou  k postavám svou víru v lidskou  důstojnost, zodpovědnost, krásu a ctnost.



Soutěžní otázky:


1. Kdo přeložil a napsal předmluvu knihy Persiles a Sigismunda?

2. Jak zní podtitul knihy, o kterou ode dneška soutěžíme?

3. Ve kterém roce se narodil Miguel de Cervantes?



Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Academia.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 26. května 2016.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává Denisa Králová. Gratulujeme!

 

Persiles a Sigismunda
Autor Miguel de Cervantes
Překlad Josef Forbelský
Nakladatelství Academia
Místo vydání Praha
Rok vydání 2016
Vydání 1.
Počet stran 380
ISBN/EAN 978-80-200-2539-5
Ediční řada Europa

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení