Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěže: Joe Kubert – Fax ze Sarajeva

1 1 1 1 1 (3 hlasů)
5

Ode dneška soutěžíme o knihu Fax ze Sarajeva z nakladatelství Crew. Pokud správně zodpovíte tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, jedna z knih bude vaše.

 

 

 

Výhru do soutěže věnovalo:

nakladatelství Crew

 

logo

 

 

Cena v soutěži:  

1x kniha Fax ze Sarajeva

 

 FaxZeSarajeva

 

 

V roce 1945 jsme světu řekli: "Už nikdy víc." V roce 1992 jsme na svůj slib zapomněli. Byl to rok, kdy v bosenském Sarajevu vypukla válka. Rok, kdy se na naši planetu vrátila genocida. V onom roce Ervin Rustemagic a jeho rodina uvízli v pasti obléhaného města.

Mezinárodně činný podnikatel a umělecký agent Ervin v Sarajevu vyrostl a tou dobou tam už přes deset let provozoval firmu. Když granáty a dělostřelecká palba rozcupovaly město na kusy, byl pro Ervina jediným prostředkem komunikace s vnějším světem jeho fax, jehož prostřednictvím začal v rychlém sledu posílat zprávy. Zprávy, které si dále faxovali a přeposílali Ervinovi početní zákazníci a přátelé.

Pro jeho klienta a přítele Joe Kuberta představovaly tyto faxy gradující příběh, příběh o hrůze, rozhořčení a nelidskosti. Joe udělal to, čím se zabýval už léta - přenesl ten příběh na papír. Výsledkem je možná nejzdařilejší dílo jednoho z největších mistrů komiksu: příběh naděje a příslibů tváří v tvář nejhoršímu protivenství. Je to příběh války vyprávěný z pohledu nevinných obětí. Je to příběh o přežití.

Legendární komiks z okupovaného Sarajeva napsaný na základě faxových zpráv, které posílal Ervin Rustemagi svým komiksovým přátelům a kolegům v Americe... včetně svého klienta Joe Kuberta. Intenzivní příběh přežívání obyčejného člověka ve válečné zóně – v podání neoddiskutovatelné komiksové legendy!

 

Soutěžní otázky:

 

1. Na základě čeho byl legendární komiks z okupovaného Sarajeva napsaný?

2. Kdo je autorem knihy, o kterou soutěžíme?

3. Kolik má kniha barevných stran?

 

 

Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Crew.

 

 

Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 19. července 2016.

Soutěž byla ukončena. Komiks vyhrává Michal Žoudlík. Gratulujeme!

 

Fax ze Sarajeva
Autor Joe Kubert
Překlad Pavla Horáková
Ilustrace Joe Kubert
Nakladatelství Crew
Místo vydání Praha
Rok vydání 2016
Vydání 1.
Počet stran 208
ISBN/EAN 978-80-7449-384-3
Ediční řada -

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení