Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěže: Robert Merle – Smrt je mým řemeslem

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
5

Ode dneška soutěžíme o  tři kódy ke stažení audioknihy Smrt je mým řemeslem od společnosti Audiotéka. Pokud správně zodpovíte tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, audiokniha bude vaše.

 




Výhru do soutěže věnovalo:

nakladatelství Audiotéka


logo

 

Cena v soutěži:  

3x kód ke stažení knihy Smrt je mým řemeslem 

smrt je mým řemeslem

 

Mistři slova - Smrt je mým řemeslem - audiokniha obsahuje otevřenou zpověď nacisty Rudolfa Hösse. Autorem je Robert Merle. Čte Norbert Lichý. Režie Tomáš Soldán. Mistr zvuku Ivo Martiník. Hudba Lukáš Bury.

Z jednoho pohledu vzorný otec a milující manžel, z druhého lidská bestie, která denně přihlíží umírání nevinných lidí. Otevřená zpověď nacisty Rudolfa Langa (ve skutečnosti Rudolfa Hösse), který přebírá velení nad koncentračním táborem, ukazuje fanatismus v několika podobách. Nejprve ten náboženský, kdy silně věřící rodina vyvíjí tlak na dospívajícího Rudolfa, aby se stal knězem, a poté fanatismus vojenský, kdy touha po moci zastiňuje poslední zbytky lidskosti. Román Smrt je mým řemeslem napsal Robert Merle podle zápisků skutečného velitele koncentračního tábora Osvětimi Rudolfa Hösse a zachytil v něm nejen tragédii 2. světové války, ale také osobní ztroskotání jedince, který podlehl falešné iluzi. Překlad A. J. Liehm.

Edice Mistři slova je plná literárních pokladů. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí. Každý měsíc se můžete v Edici Mistři slova těšit na nové příběhy v jedinečném podání našich mistrů mluveného slova a potěšit tak svá srdce.


Soutěžní otázky:

1. Kdo čte audioknihu, o kterou soutěžíme? 

2. Jak se ve skutečnosti jmenuje nacista Rudolf Lang?  

3. Ve které zemi strávil dětství autor audioknihy, o kterou soutěžíme? 


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Audiotéka.


Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 24. května 2017.

Soutěž byla ukončena. Audioknihu vyhrávají Pavel Bárta, Barbora Dundálková a Lucka Pokorná. Gratulujeme.


Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení