Ukázky z knih

Ukázky z knih: Lenka Rožnovská – Kocour Josef

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
Děti

Zdá se, že Josefovi není co závidět. No uznejte. Ztratit se své mámě kočce, a ještě kvůli dvěma vrabčákům posměváčkům přijít o jedno oko, to není nejlepší start do kočičího života. Kocourek Josef to zkrátka nemá jednoduché. Možná ale právě osudové překážky nakonec ze smutného kotěte udělají spokojeného kocourka, který kromě jména najde i svoje hodné lidi a objeví lásku k malovaní – zrovna jako jeho jmenovec malíř Josef Lada.



Kocour JosefKrátké kapitoly, sazba velkými písmeny a přitažlivé ilustrace usnadní dětem první čtenářské krůčky a budou je motivovat k samostatnému čtení. Text je vhodný pro genetickou metodu čtení. 

Ukázka z knihy:

PŘEDMLUVA

MŇAU, DĚTI, JSEM KLUČIČÍ KLUK. KOUKEJTE, 
MÁM ČTYŘI TLAPKY, DVĚ OUŠKA A JEDEN OCÁSEK. MŇAU.
A JEŠTĚ NĚCO MÁM!
HÁDEJTE, CO JE TO! JE TO PLNÉ PÍSMENEK, SLOV A VĚT.
ANO, UHODLI JSTE! JE TO POHÁDKA.
POHÁDKA O MNĚ, O KOCOURU JOSEFOVI.
A JESTLI CHCETE, BUDE TA POHÁDKA TAKY VAŠE. MŇAU.


KOČIČÍ NEŠŤASTNÍK

MŇAU. JSEM STRAŠLIVÝ TYGR. GRR. MŇAU. KDO SE MĚ NEBOJÍ, TOHO POŠKRÁBU. ŠKRÁB. BOJÍTE SE MĚ? ŽE NE? A PROČ NE?
ACH, ANO, MŇOUK. NEBOJÍTE SE, PROTOŽE JSTE CHYTRÉ DĚTI A VIDÍTE, ŽE NEJSEM ŽÁDNÝ TYGR, NÝBRŽ KOCOUR.
MŇAU. ALE JSEM NEJVĚTŠÍ A NEJODVÁŽNĚJŠÍ KOCOUR NA SVĚTĚ! MŇAU.
UŽ SE ZASE, DĚTI, SMĚJETE? ACH, ANO, MÁTE PRAVDU. NEJSEM ŽÁDNÝ KOČIČÍ OBR ZLOBR, JSEM MALÝ USTRAŠENÝ KOCOUREK.
JSEM MALÝ, PROTOŽE JSEM NEVYROSTL. A JSEM USTRAŠENÝ, PROTOŽE JSEM V TOM VELKÉM PŘEVELIKÉM SVĚTĚ ZŮSTAL SÁM.
ANI NEVÍM, JAK SE TO PŘIHODILO. MŇOU. JEŠTĚ VČERA JSEM MĚL KOČIČÍ MÁMU. BYDLELI JSME VE KŘOVÍ NA OKRAJI PARKU. LIDÉ TOMU KEŘI ŘÍKAJÍ JASMÍN. MĚLI JSME VOŇAVÝ PELÍŠEK. BYLO NÁM V NĚM DOBŘE. MŇAU.
JENOMŽE PAK PŘIŠEL TEN ZLÝ ČLOVĚK. CHYTIL MÁMU ZA KOŽÍŠEK. MÁMA KOČKA PO NĚM SEKALA DRÁPKY. UBRÁNILA SE MU, UPRCHLA. JEŠTĚ NA MĚ MŇOUKLA, ABYCH TAKY CO NEJRYCHLEJI VZAL NOHY NA RAMENA A UTEKL.
MŇAU. POSLECHL JSEM JI, PELÁŠIL JSEM PRYČ. A TAK JSEM TEĎ TADY. KDE TO TADY JE, NETUŠÍM. ZTRATIL JSEM SE.
MŇAU.


Kocour Josef
Autor Lenka Rožnovská
Ilustrace Katarína Ilkovičová
Nakladatelství Bambook
Místo vydání Praha
Rok vydání 2017
Vydání 1.
Počet stran 88
ISBN/EAN 978-80-271-0280-8
Ediční řada Čtení pro prvňáčky

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení