Vaše Literatura - Literatura pro všechny!

Když se padlý anděl zbaví křídel

detail

Neil Gaiman je bezesporu génius s mimořádným darem vyprávět příběhy. Ne každý spisovatel je toho schopen a už opravu jenom výjimky dosáhnou takových fantazijních výšin, jako již zmíněný autor, neb jeho fabulace jsou spředeny z magie, snů a archetypů lidské reality.

Číst dál: Když se padlý anděl zbaví křídel

Jeden a půl králíka podruhé – boj i rodinná dilemata

detail

Před nedávnem vyšel již devatenáctý díl série Usagi Yojimbo. Trochu nezvykle sice začíná zcela novým příběhem, ale zároveň přímo navazuje na předchozí díl na jehož konci hlavní hrdina – králičí ronin Miyamoto Usagi – v boji s čarodějem ztratil svého synovce (nebo možná syna) Jotara a vydal se ho hledat. Kdo čeká dlouhý příběh o hledání a záchraně malého králíka, sice nedostane to, co očekává, ale přesto nebude s knihou Usagi Yojimbo: Otcové a synové zklamán. Poslední dobrodružství Usagiho a Jotara totiž kvalitou minimálně dotahuje, ale spíše překonává předchozí díl.

Číst dál: Jeden a půl králíka podruhé – boj i rodinná dilemata

Fanoušovi je jedenáct

tyle=

Máte rádi komiksy? Ne, není se za co stydět, komiksy obdivují i lidé takového formátu, jako Umberto Eco. Není proto potřeba pokrytecky ohrnovat nos. Můžete to upřímně přiznat: Máme rádi komiksy. Pokud v sobě spojují originalitu a vtip, snesou opravdu srovnání s jinými uměleckými žánry. První díl komiksové série Fanouš – Továrna zkázy Dana Černého má v sobě vtipu víc než dost.

Číst dál: Fanoušovi je jedenáct

Metafyzika rostlinného původu

detail

 Alan Moore je bezesporu génius. Potvrdil to již mnohokrát a u série zasvěcené postavě Bažináče tomu není jinak.

 

Číst dál: Metafyzika rostlinného původu

Podkategorie

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení