Komiksy

Zkus to znovu, Kide!

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Nedávno jsme na stránkách tohoto magazínu představili první díl zcela nové komiksové série určené pro mladší čtenáře. Jde o řadu Kid Paddle (recenze viz zde), jež se díky neúnavné práci nakladatelství Crew dočkala v poměrně brzké době druhého dílu s podnázvem Totální masakr. A už v úvodu musí říci, že podtitulek zcela vystihuje náplň tohoto pokračování. 



ilAno, na 48 barevných stránkách komiksu Kid Paddle 2: Totální masakr na vás čekají skutečná jatka! I když tedy jen na obrazovkách herních automatů nebo počítače za pomoci nejmodernějších herních konzol, jež se v rukou malého kluka dokáží proměnit v smrtonosnou zbraň. Tímto chlapcem není nikdo jiný než Kid Paddle, usmrkanec, pro nějž je celým světem jediná věc. Hry!

Univerzum komiksové série tu zůstává nezměněn, oproti prvnímu dílu se jen poněkud rozšíří počet v ní vystupujících postav. Zejména vás zaujme malý génius, který umí z každé běžné hry vytvořit jedinečný zážitek, třeba s pomocí šipek zabodnutých do zad hráče nebo magnetu, jenž dovede každého téměř k superhrdinským výkonům. Nevěříte? Pak se mrkněte na některé z miniepizod ze života Kid Paddlea, třeba tak načerpáte inspiraci a sami zkusíte některou ze zde představených vychytávek. 

Komiks je humorně napsaný, zvláště musím vyzdvihnout řadu originálních hlášek (téměř k šílenství vás dovede např. hláška Try again). Žertovnému ladění odpovídají i vtipné obrázky. Ty zpravidla slouží jako „pouhý“ doplněk vyprávěného, jen ojediněle samy přebírají funkci textu. Styl kresby je snadno zapamatovatelný – je přesycena groteskními postavičkami, jež jsou společně s prostředím provedeny v líbivých pastelových barvách.

Komiks by si neměli nechat ujít praví pařmeni, pro něž jsou podobně jako pro Kid Paddlea hry srdeční záležitostí. Musím však připojit malé varování: tato četba není vhodná pro moralizující čtenáře, jimž by při obeznámení se s životosprávou malého závisláka na často morbidních hrách mohlo hrozit ohrožení života v podobě infarktu nebo přinejmenším nervového zhroucení.

Komiks Kid Paddle 2: Totální masakr vydalo nakladatelství Crew

il
il

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení