Komiksy

Ultimátní časopis se drží stále v kondici

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Komiksoví fanoušci už patrně tuší, o čem bude v této recenzi řeč. Oním časopisem předeslaným v názvu článku je dvouměsíčník vydávaný nakladatelstvím Crew a představující českým čtenářům marvelovský ultimátní vesmír (k tomu viz např. zde). Podívejme se tedy, co nového přináší deváté a desáté číslo periodika Ultimate Spider-Man a spol.



ilJak je zvykem, úvodního slova se opět ujal Jiří Pavlovský, jenž např. představí manga tituly produkované Crwí (reklama musí mít, i když z Pavlovského pera jde o reklamu nevtíravou a vtipně pojatou). Poté následuje část, po níž prahne duše každého komiksového fanouška, totiž vlastní „obrázkové vyprávěnky“ o Spider-Manovi a X-Menech, kteří si přátelsky rozdělili rozsah časopisu pěkně napůl. V závěru bohužel nezůstalo místo na listárnu, což nám zase tak vadit nemusí, protože v případě dotazů, návrhů nebo výtek se můžete na lidi z Crwe obrátit přímo na jejich internetových stránkách.

A jak se vyvíjí děj? Spider-Man se nově musí vypořádat nejen s doktorem Octopusem, ale i s hrozbou slavného lovce Kravena, jenž se rozhodl svou sbírku výstavních trofejí rozhojnit o Spider-Manovu hlavu. Navíc začíná prosakovat na povrch protizákonný výzkum superlidí, v němž jsou zapleteni vlivní lidé dožadující se odstranění pavoučího muže. Hlavní hrdina se tak dostává do úzkých, zvláště když se proti němu postaví i média a policie. Inu, ono se zase není čemu divit, protože v Bendisově podání je Spider-Man puberťák, který jde do všeho po hlavě, aniž by si dopředu spočítal, jaké to může mít důsledky. Bude tak zajímavé sledovat přerod tohoto nezkušeného pulce ve skutečného superhrdinu. Na to si však budeme muset počkat v pokračování.

ilAni X-Meni nezahálí. Dokonce bych řekla, že mě Millarův příběh začíná bavit víc než můj oblíbený Spidey. Zvláště z toho důvodu, že každá epizoda graduje do maxima a že je čím dál víc nevyzpytatelný vývoj děje. Novinkou je, že se mladí mutanti dostanou do zajetí a jsou tajně využíváni k válečným účelům. Dočkají se krutého zacházení ze strany plukovníka Wraitha, který je jakožto podrasu nasazuje na ty nejnebezpečnější akce. Během dobrodružství v 9. a 10. dílu se seznámíme i s dalšími „obdařenými“, např. s mutantem Gambitem, který je zatím velkou neznámou. Uvidíme, jakou roli sehraje v dalším čísle. 

Sečteno a podtrženo, obě čísla představují skvělou četbu a také ukázku bravurně organizované vydavatelské činnost Crwe. Český čtenář tak má možnost konečně se seznámit s ultimátním světem, a to v kvalitně zpracovaném časopisu. Ti, kteří jej už měli v rukou, mi určitě dají zapravdu. Zkuste si časopisem jen prolistovat a přesvědčte se o mých slovech sami. Jen vás varuji: pokud se začtete do první bubliny a podíváte se na líbivé obrázky, už se nedokážete odtrhnout.

Komiks Ultimate Spider-Man a spol. 9 a Ultimate Spider-Man a spol. 10 vydalo nakladatelství Crew

il

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení