Komiksy

Komiksy: Brian Posehn, Gerry Duggan – Deadpool 2: Lovec duší

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
Deadpool: Lovec duší

Užvaněný žoldák Wade Wilson, známější pod přezdívkou Deadpool, se opět vrhá do akce. A to rovnou do dvou. Komiksová kniha Deadpool 2: Lovec duší totiž přináší dvě dobrodružství s touto podivnou postavou v hlavní roli.



Deadpool 2: Lovec dušíPrvní příběh nás zavede do Los Angeles v pozdních 70. nebo raných 80. letech. Deadpool uzavírá smlouvu s ďáblem Vetisem, podle níž buď Deadpool udrží Starka alias Iron Mana u flašky, díky čemuž získá továrnu na laser disky, nebo přijde o svou duši. Deadpool na tuto výzvu rád přistoupí. Vždyť flámovat celé dny a noci s novým parťákem nebude nic těžkého. Jenomže když na vlastní oči spatří opilou trosku, která vyspává v ironmanovských spoďárech v levném hotelu, něco se stane… Ve druhém, tentokrát delším příběhu z moderní doby, se Deadpool opět zaplete s pekelnými mocnostmi. Tentokrát má za úkol zabít čtyři nešťastníky z Vetisova seznamu, jen tak může zachránit svého přítele Michaela, mága, kterého jsme poznali v předchozím svazku (recenze zde). Kromě této hlavní zápletky se tu řeší ještě další problém navazující na dřívější děj – totiž že uvnitř Deadpoolovy hlavy žije vědomí zesnulé agentky Prestonové ze S.H.I.E.L.D.u, která by se moc ráda vrátila zpět ke své rodině v jiné formě než v Deadpoolově těle…

Čeká vás snůška bizarních situací, které jsou – zvláště ve druhém příběhu – značně akční, i když dynamiku vyprávění často zpomalují textové sekvence. Jak je pro hlavního antihrdinu charakteristické, oblažuje čtenáře množstvím rádoby zábavných hlášek, kterými překonává dokonce jimi proslulého Spider-Mana (ten se ostatně na stránkách této knihy několikrát přehoupne na své pavučině). Bohužel tyto vtipy nejsou povětšinou vůbec zábavné, a tak vyznívají naprázdno. Navíc u prvního dobrodružství, které je de facto příběhem ze šuplíku (nebo se tak alespoň tváří), se pracuje s reáliemi někdy pro dnešního čtenáře neznámými, tudíž smysl jazykových hříček někdy může uniknout.

Oproti prvnímu dílu scénáristé Gerry Duggan a Brian Posehn přitvrdili. Na povrch se dostává pravá podstata Deadpoola. Je to nemilosrdný zabiják, kterému je jedno, jestli je jeho obětí padouch, nebo nevinný člověk. Není to ale zcela černá postava, jak by se na první pohled zdálo; i u něj lze najít několik světlejších momentů, zvláště v situacích, kdy je řešen jeho komplikovaný vztah s agentkou Prestonovou. Díky tomu se tato postava stává zajímavou a dává tušit, že scénáristé s ní mají velké plány do budoucna, kdy se bude řešit její záhadná minulost. Díky tomu vyznívá druhý svazek o něco lépe než ten první. A já se už celkem těším, jak se to celé bude vyvíjet dál.

O vizuální stránku se tentokrát postarali Scott Koblish a Mike Hawthorne. Jde o klasickou mainstreamovou kresbu s použitím sytých barev, tentokrát s převahou červené. Ilustrátoři se vyřádili na bojových sekvencích i hrůzostrašných výjevech z pekla (třeba výjev otevřené fraktury nebo různě zohavených lidiček čekajících ve frontě u pekelné brány vás budou strašit ještě nějakou dobu po zavření knihy).

Komiks Deadpool 2: Lovec duší je akční čtení, které je místy vtipné, místy morbidní. Není sice určeno pro každého, ale milovníci antihrdinských komiksů oddychovějšího ražení určitě potěší. 

Deadpool 2: Lovec duší
Deadpool 2: Lovec duší

Deadpool 2: Lovec duší
Autor Brian Posehn, Gerry Duggan
Překlad Darek Šmíd
Ilustrace Scott Koblish,Mike Hawthorne
Nakladatelství Crew
Místo vydání Praha
Rok vydání 2016
Vydání 1.
Počet stran 136
ISBN/EAN 978-80-7449-423-9
Ediční řada Deadpool

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení